Rabu, 22 Disember 2010
Penat & Letih
Tiba-tiba rasa penat ngan masalah duniawi ni..huhu...tp bila pikir balik aku ni hanya hambaNYA..kena tabah utk hadapi dugaan sebagai hamba..

Hanya satu yang aku mohon...tabahkan hati aku Ya Allah...Murahkan lah rezeki ku...aku mohon aku tabah n sabar dalam menempuhi dugaanMu ini Ya Allah..dari kecil sampai sekarang aku tak lepas dari diduga...tapi aku syukur padaMu kerana aku hanya kuat keranaMu....



bersabar dalam menempuhi dugaan yer kawan-kawan..kdg2 kalo menitiskan airmata tu takpe..kerana kita perlu juga melepaskan apa yang kita rasa...Allah hanya akan memberi ujian terhadap hambaNya yang mampu menghadapi...




Rabu, 15 Disember 2010
Sakit Segala Sakit...
Ya Allah..Tolong aku..tabahkan hati aku untuk beberapa aku di tanah Johor ini...Sakit sgt hati n perasaan aku...boleh migrin aku dok dalam keadaan ni...aku benci...benci sgt...aku nak balik...nak lari...

Ya Allah, kalau aku tak sabar dah lama aku berdepan ngan budak-budak tu..dah lama aku face to face dengan dia..apa yang dia tak puas hati sgt ngan aku nih..nak kata aku ni banyak yang lebih...sori la...takde pun beb...ko je yg nak terasa lebih...i hate it..

Bagi aku kesabaran yang tinggi Ya Allah..jgn sampai aku ada perasaan benci pada manusia-manusia ini...mohon ampun dr Mu...dr korg dok bermuka-muka, baik korang face to face ngan aku...apa nak kecoh sgt beb...


p/s ; manusia byk melakukan kesalahan dan tak terkecuali aku dan juga diri korang...nak org hormat korang..korang kena hormat org lain dulu....!!!



Isnin, 22 November 2010
Cuti Raya Haji...
Waaaa....dah naik cuti..rasa mcm tak nak masuk keje je..nak cuti lagi!!!!!...hahaha..ingat company tu ayah aku punye ke?so...dengan berat hati nak tinggalkan kg. Tp sekarang ni dah ada kat tempat keje dah pun..suka ke tak suka ke..kena jalankan tanggungjawab kita juga...

Nak cite pasal raya haji ckit...raya haji tahun ni tak meriah sgt cz my family tak buat korban...tp mcm mana pun dpt rasa gak la daging korban dr jiran-jiran and sedara..tp mcm mana pun family aku tak lepas dari buat ketupat..yg tukang bungkus nyer mestila aku...hahaha...tak expert pun tp boleh la...hehehe..

Sebelum raya haji...

Sehari sebelum raya haji, ada kisah sedikit manis...tp rasa mcm nak kongsi ke tak...takut lak org ckp ape..tp bg aku tak kisah asenyer...aku ada jumpa org yg aku syg masa cinta monyet dulu...tp dia ni mcm my bro je...kenangan lama tp masih kawan la..hehe...sweet jer....hahaha...sekarang dia dah banyak berjaya...alhamdulillah...aku cuma doakan dia dpt isteri yg baik...

tamat kisah tu...hehehe...now kena pk pasal nak keje ape lepas ni..huhu...tahun depan aim nak beli kete..nak ambik lesen kete...hehehe..agak2 tercapai tak erk...doa2kan la erk..


doakan yg terbaik utk semua yer..jgn pendam rasa dendam atau marah...lepaskan jer..kerana ianya memberi impak besar pada perhubungan kite sama ada dengan rakan-rakan,rakan sekerja, teman hidup,buah hati...




Selasa, 14 September 2010
Raya Oh Raya
Selamat Hari Raya Semua...Kepada Family, Kawan-kawan, dan sesiapa yang mengenali daku ini..sekiranya ada salah n silap yang mungkin sedar or di bawah sedar..harap dimaafkan..0-0 ye semua..

Pada sapa-sapa yang ada nak buat rumah terbuka di sekitar Batu Pahat dan Parit Raja boleh la undang saya yer..sediakan duit raya sekali..hikhik..

Pada kawan-kawan kat KL tu tak nak ajak sy beraya kat umah ker?hehe..masih dalam mood raya lagi ni..

Last but not least, mohon ampun dan maaf yer semua...
Selasa, 24 Ogos 2010
Kesempurnaan
Salam all...dah lama sangat blog ni sunyi tanpa penulis. Mood untuk mengarang or nak menulis tak sampai lagi. Sibuk ngan keje walhal keje biasa jerk..hehehe..kalah PM kan. apa yang nak di cerita pun tak tahu la..kan salah lak dok membebel banyak-banyak kat sini..hihi.. Sepanjang blog ini sunyi banyak perkara yang berlaku dalam hidup ini. Hanya ALLAH sahaja yang tahu betapa menderitanya hati ini..menderita bukan kerana cinta...bukan kerana rindu pada si dia..tapi kerana dugaan yang tak pernah lari dari hidup ni..

Sempurna???Ya..semua manusia tidak sempurna. So, jgn juga salahkan mereka yang bersalah kerana kita hanya manusia biasa yang tak pernah lari dari melakukan kesalahan. Aku bukan insan yang sempurna..Maaf la sekiranya aku ada mengguris, terguris or menyakiti hati kamu semua. Buang la ego kamu jauh-jauh. Mengaku lah salah sekiranyan ia salah.

Berbalik kepada cerita sepanjang blog ini sunyi...banyak sgt aku nak cerita tapi bila aku pikir balik betul ke aku nak tulis sume ni..ini sekadar luahan saje..yang sebaliknya biarlah aku tanggung sendiri..cuma aku sentiasa je bertanya sampai bila dugaan macam ni akan menimpa aku? tak baik kan tanya cmtu..tp mesti korang jugak ada tanya cmtu kan...

The latest news yang membuat aku sedih...aku dah takda nenek da dalam dunia ni..baru je 2 hari lepas arwah pergi meninggalkan kami semua...yang tinggal hanya AYAH seorang saje..itupun kasihnye sudah dimiliki orang. aku mungkin hanya menumpang sisa kasih syg ayah sebelum ayah menutup mata. Sejak kecil, aku dahagakan kasih syg..baik mak...ayah...nenek...sume tu tak pernah sempurna utk aku. tp aku syukur kerana masih juga mendapat kasih itu. Ya ALLAH ampunkan aku..Semua salah dan silap aku..

Untuk perkara lain, memang banyak. but so sorry..just let it go...kalo nak cerita tentang sedih, perit ni memang tak kan habis. Namun, di dalam ketidaksempurnaan aku ini..aku bersyukur kerana ALLAH memberikan nyawa utk aku terus hidup dan mendapat kasih dan sayang dari insan lain..Kawan-kawan, abg-abg, dan yang istimewa Azrul..I love him so much...


Dah panjang lebar dah membebel..Moral of the story...sedarlah wahai insan..tiada yang sempurna dalam dunia ini.. dan buang lah sikap ego mu sekurang-kurang meminta maaf dan memberi kemaafan..
Ahad, 16 Mei 2010
Laptopku Sudah Pergi..
Sedihhhhhhhh sgttttt....laptop yang aku beli ngan duit aku sampai aku tak leh nak makan sedap2 satu sem tu sudah pun membuat otak aku serabut..erm nape kamu rosak masa aku betul-betul perlukan kamu....waa.....sedih sgt....
Ku Sendiri
Cedihnyer sayer.....semua orang akan meninggalkan parit raja ni...kwn-kwn masa suka dan sedih da jauh-jauh ngan saya...mula my cik abe..huhuhu..sedih giler time dia tglkan sayer..erm rasa mcm da tak leh jumpa da...sejak dia balik kedah sayer kerap sgt 3G ngan dia..hehe..rindu la katakan..

Lepas my cik abe, my cik nur lak balik..baru je ptg td..pegi menghantarnya di bp..erm sempat la makan asam pedas bersama..jejalan bersama kt carefour..erm pastu anta dia naik bus. aku tak tgu lama masa tu kot air mata ni mengalir..haha..hatiku sayu..cz org yg paling rapat ngn aku selama ni da jauh sume da...erm tgl ku sendiri..dia ibarat kakak aku..maklumla org takde kakak ni kan..bila da dpt manja ckit..sori yer kak nur kalo perangai sayer ni over..hehehehe..

Walaupun dimana anda yang ku sayangi berada tp kamu tetap aku rindui..sampai bila-bila..you all da banyak tlg dalam kehidupan sayer.

I will miss you always...always be happy... :))
Rabu, 12 Mei 2010
Dugaan
Kita hidup dalam dunia yang penuh dengan ragam manusia..tp jgnlah berfikir bahawa semua manusia ni perfect dan jgn jadiakn setiap keburukan dan kelemahan org tu sebagai satu masalah kepada kita...jgn cepat mengalah dengan ujian kehidupan..jgn cepat melatah..kite juga manusia..cube pk ape org pk pasal kite..oleh itu,sesuatu yang ingin dikatakan hendak di tapis terlebih dahulu..tak kira lah dalam situasi persahabatan, pekerjaan or ape pun..jgn lari dr masalah kerana ianya tak kan selesai dengan cara itu..

Ini hanyalah untuk bicara hati ku yang selama ini tidak selesa dengan beberapa keadaan yang berlaku sekrang..bukan lah utk menasihati sesiapa tp untuk mengingatkan diri sendiri sahaja..

Kesedihan ubatnya adalah ketawa..

Jadi, idup ini mesti happy..bila lagi kan nak happy happy??hehe...jom kekwan kite renungkan sape diri kite yg sebenarnye..adakah kesalahan itu dtg dr org len atau diri sendiri...
Jumaat, 7 Mei 2010
Kini Kita Berjauhan...
Dia akan tinggalkan aku bersendirian..bukan tak pernah bersendirian tapi kali ni aku rasa sedih sgt..erm aku rasa menyesal sgt..dia akan berada jauh dr pandangan aku..namun dia tetap yang satu bertakhta di hati kecil ini..erm sejak aku berada dekat dengannya aku masih tak rasakan kesedihan ini kerana aku tahu jarak kami masih dekat..kali ini aku lemah dan tidak kuat seperti sebelum ni..dia lah yang banyak membantu aku,memberi semangat pada aku,melayan karenahku,dia saje yang boleh bertahan denganku..dia sabar dengan sume tindak tanduk aku walaupun ada diantara tindakanku melukakan hatinya..kali ini kita perlu berjauhan kerana menunaikan tanggungjawab masing-masing..

Aku akan sentiasa dihatinya walau ke hujung nyawaku kerana dialah yang terakhir dalam hidupku..aku tak takut untuk berdepan dengan apa jua rintangan kerana aku ada DIA dan dia..DIA sentiasa kucintai dan DIA sentiasa aku syukuri..dan dia adalah anugerah dari DIA..aku amat menghargainya..

Buat diri aku,aku nasihatkan kuatkan semangat dan hati demi menempuhi hari-hari yang mendatang..insyaALLAH sekiranya dugaan hari ini kita boleh harungi, dugaan hari esok kita akan lepasi..walaupun orang ckp hubungan jarak jauh ni sukar namun bagi aku,kekuatan dan kepercayaan itu lah tiangnya..so..aku happy dengan cara hidup yang aku pilih ini.

Cinta memerlukan pengorbanan dan cinta memerlukan kekuatan..
Aku akan sentiasa disampingnya..AMIN..

Bila kita membuat keputusan untuk menerimanya,itu bermakna kita telah bersedia untuk menghadapinya..
Jumaat, 30 April 2010
So Complicated
Salam semua....


Sehat ke kwn2 sume...?wah..sudah sekian saya tidak mengupdate blog ini. Sibuk la katakan..hehehe..baru keje ckit da perasan sibuk kan?tp memang bz pun..entah la..mula-mula masuk keje isnin (19/04/2010) pun da mula bz..erm mula-mula terkejut tgk data berbelas ribu tu..huhu..erm pening..tak tau nak buat mcm mn..hari 1st da tertekan..namun ku teruskan jua kerana saya mencari rezeki yang halal..org ckp sekiranya kite suke sebarang ape keje yg kita buat,sumenye akan jadi mudah..InsyaALLAH..mudah-mudahan..dr isnin hingga jumaat aku teruskan keje n sampai satu meeting tu br aku tahu sebenarnye..rasa mcm apa yg aku buat selama 4 hari sebelum ni tak boleh pakai langsung..apa lagi ari jumaat,sabtu n ahad aku pulun habis-habisan menyiapkan sekurang-kurangnya 2 negeri..alhamdulillah dengan berkat usaha dpt jugak aku siapkan..penat mata n tangan ni..tp takpe..kite cr rezeki kan..


Hingga hari ni aku da 10 hari keje..mcm2 benda yang jd..baru aku tahu ini lah situasi keje..tp situasi keje sumenye tak sama..dan ini adalah salah satu darinya..tp bila jd pembantu penyelidik ni rasa mcm nak sambung master lak..erm dalam pertimbangan..tp bukan dalam masa terdekat..kalo ada rezeki utk aku sambung lg insyaALLAH...

Doakan saya erk..sebenarnye banyak benda yang berlegar-legar di kepala otak saya ni..erm tp nak buat mcm mana..hiduo kite tak pernah lari dr dugaan..mungkin ada manusia yang lari dr masalah dunia tp ianya tiada penghujungnya..lalui la dengan tenang kerana dugaan itu memberikan kite kekuatan untuk menghadapi keadaan pada hari hari mendatang..
Rabu, 14 April 2010
Cari Kasut Tp Penat Yang Dapat
Ni nak story mory ckit ni...cite nye berkisahkan tentang seorang gadis ingin mencari kasut yang sesuai utk dia masuk keje tak lama lg...dan the girl is me..hahaha..sebenarnye mmg niat nak kuar jalan-jalan cz da lama dok terperap dalam umah je...erm da bosan jejalan area parit raja ingin pulak rasenye hati daku ini berkunjung ke bp mall...mula-mula rancang nak kuar awal pg..tp pk lak banyak sebab..salah satunye

1 . kitorang nak g ni nek bus, so i kena pikir nur nak naik bus ke kan panas ni...takut penat je..
2. nur kan nak wat report n nak stdy..boleh ke nur kuar teman aku..
3. tak penat ke jejalan ni..pastu balik malam ni ad bus ke..
4. kasut tu perlu beli ke tak cz aku da ad kasut cuma tak de kat johor je..ermmmm


Setelah berpikir lama..aku masih takleh buat keputusan sehingga lah nur memberikan satu soalan..."erm..nak kuar ke..kalo nak siap la..." hehehe.."tp kena make dulu..takut lapar.." itulah soalan nur..cian dia..rasa mcm menyusahkan la plak..aku bosan..tu yang ajak dia..hehe..pk gak aku ni tak nyusahkan nur ke..tp takpela..nur da bg green light..so pas makan terus bersiap nk g bp...

Kitorang tgu la bus kat bus stand..depan KFC kat parit raja tu..nak tau tak?busuknye longkang kat bus stand tu..tak boleh nak ckp busuk mcm mana...sebelum pegi tu da bincang ngan azrul kalo dia nak ikt jomla..hehe..aus pun join gak (aus ni kwn azrul)..diorg nak karok..apa lgi kmi pun join gak..tp kami nek bus diorg nek moto..huhu..

Jap..(tarik nafas jap)..pastu sampai bpmall aku n nur cr semua kedai kasut..tp sedihnye satu pasang pun tak beli.ada yg berkenan tp tinggi tumitnyer...huhu..pastu bincang lak..erm cr lagi..erm apa yg dpt???penat je dpt..kasut entah da hilang dr matlamat asal da..tak lama en azrul n en aus pun sampai terus g karok..karok kat bpmall tak best lgsung..mikrofon mcm da sepuluh tahun guna..speaker bergema mcm dalam gua..pas sejam terus g solat n g men boling lak..haha..ni aku minat tp aritu aku kalah teruk..hehe..


nak balik pulak masalahnyer..tgu bus punyer lama..dr pkul 7.45 hingga 8.45..takde pun..ada bus kilang je..sambil tu kami sempat mempose kan diri...hahaha..lihat la ni...


Ni first pic kami di hadapan bpmall..da bosan sgt da..











Nur nak pose kat ada tulisan bpmall..katanye da last sem kan pasni bleh wat kenangan..erm sedih lak aku dgr nyer cz aku lak yg akan berada disini..
Ni lak saya..nak amik gambr gak la..erm jeles tgk nur je ambik gambr kat perkataan bp mall tu.


Last, pas da penat sume aku terpaksa menelefon en azrul utk ambik aku kat bpmall..akhirnya aku gumbira cz tak payah nak tgu bus lagi..penat+panas+kaki lenguh+lapar..dugaan banyak..gembira sampai umah..aman...


so kwn2..nak enjoy tu kdg2 kena pk gak tau..nnti penat tak berbaloi..hehe..tp sy berbaloi..
Jumaat, 9 April 2010
...Impian...
Impian?semua org mempunyai impian di dalam hidup dan impian itu boleh dikatakan cita-cita dalam hidup, sesuatu yg ingin dimiliki dalam hidup...impian hidup aku lak banyak..tak terkira...hehe...ish..byk betul impian sy ni..hehe..tp mungkin yg separuh dr impian tu hanya angan-angan kot..hahaha..tak salah kan nak berangan..mana tahu yg diangankan itu yg jd milik kite...

Impian korang ape erk?mesti banyak jugak kan..n mungkin salah satu dr impian korang tu da tercapai..erm aku ni tak tau la da tercapai ke belum..huhuhu..mcm masih menanti je..tp pape pun let me share some of my dream..

Pertama..impian sy ni nak jd cikgu dalam idup..tp yela kekdg ni impian tu mungkin boleh bertukar mengikut situasi...sebenarnye the 1st dream adalah aku nak tunjukkan kejayaan aku ni pada family especially to my mum..but she is not here now..ALLAH lebih sygkan dia..tp i know 'dia' tahu apa yg aku buat skrg..

Kedua nak dptkan kerja n nak bantu ayahku yg sekrg ni da tak larat nak keje da..huhu..ayah..tgu ana keje dulu yer..InsyaALLAH ana akan senangkan hidup ayah...kite sama-sama doa yer...

Impian yang lain-lain ni..malu nak ckp..rasanye mcm da tercpai..hehe..impian cinta la katakan..erm dulu ms bercinta hati ni da byk kali terluka..tp kata org kite kena sbr..n jgn sesekali salahkan takdir..mungkin ada yg terbaik utk kite..jd satu hari aku da bertemu dgn si dia yg betul2 buat aku dihargai..n impian aku adalah utk memiliki seseorang yg ikhlas terima aku baik dr segi keburukan diri aku mahupun kelebihan...tp yg penting dia boleh terima keburukan aku..haha..

Nak cite lg ke tak erk?hehe..impian ni plak akan dtg kot..aku nak jd seorang yg taat pada family..pada suami terutamanya..hehehe..pendekkan kata ingin menunaikan tanggugjawb sebgai seorg isteri...tp buat masa ni sy tak sedia lg..malu caye..tp itulah impian seorang wanita if dia da bergelar isteri kan?jgn gelakkan sy kerana korg pun akan pk cm ni gak kan?

Apapun..setiap ape yg kite impikan tak semuanya dpt..oleh itu banyakkan usaha,doa dan juga tawakal..ingat..ALLAH Maha Mengetahui..kite merancang ALLAH Yg Maha Menentukan..yg baik dr DIA yg lemah adalah dr hambaMu ini..kite sama2 doakan yg impian kite sume akan tercapai..AMIN..
********A Moment to Remember********
Akan tiba satu detik kite terpaksa menjadikan apa yang berlaku dalam hidup kite sebagai satu kenangan indah yang akan kite ingat buat selamanya..satu kenangan yang juga boleh membuatkan kite boleh teruskan kehidupan kite..kenangan sebenarnya sungguh indah walaupun ianya satu kenangan yang pahit..namun, kenangan juga boleh buat seseorang tu berhati-hati dalam hidup..

cakap pasal kenangan ni sebenarnye nak cite pasal kenangan aku masa aku belaja kat universiti ni..tak lama lg masa belaja sume ni akan menjadi kenangan dalam hidup aku..n masing-masing akan membawa diri dengan haluan masing-masing..huhuhu..cedih je dgr..6 tahun aku kat batu pahat Johor ni di UTHM menimba ilmu n banyak sgt kenangan yang akan tersemat di jiwa ni..

masa diploma pelbagai kenangan manis dan pahit..tp ianya telah menjadi satu kenangan yg telah aku bukukan di dalam buku kenanganku..skrg lak tiba lagi masa utk aku catatkan lg satu kenangan yg manis dlam idup aku..lg cedih..bila masa kite da makin dewasa ni...makin banyak kenangan yg terpahat..mungkin sukar utk aku ceritakan di sini..huhu...

tp apapun kenangan akan tetap segar dalam ingatan walaupn ianya telah lama berlaku..
Khamis, 8 April 2010
Just To Share
Today is Thursday 8 April 2010 and i always counting the day, week n month..until when i will stay in this situation??..without any work i do in mylife..i feel so so bored n waste a few time in my life..then when i think again, i'm not waste a time but i'm has using the time for take a challenge and experience for my life..

So, the first good news that i will share with u is about the person that i love..he has pass and finished the PSM project n presentation..i feel so happy today..he is a good man that i have..he is strong but suddenly he also weak becoz of me..so i try to teach him about the feel of loving~lalala~(like i'm a professional lover) hahaha..he always support me in everything that i do and i dont want to do..like me too..also support him and also give him a trouble..but one part that i like he accept everything about me either my weakness or my strength...


For the second good news is about work...the application of the RA at Alumni in UTHM has approved by their management..so i received a call from alumni at the evening..hehehe..so excited but not really becoz many thing should in my mind..haha..baju kurung not here yet..huhu...i dont tell my family about this job becoz it only a contract job..but it give me a happiness...i will try my best to do this work..wow this is my first job in my life..hope there are nothing to happened to me..huhuhu..

So, before i leave my "bebelan" i want to give words for you all.."ingat, kasih syg itu perlu dtg dr hati yg betul-betul ikhlas...mahu dalam berkwan atau percintaan..moga ianya akan kekal utk selamanya"
Rabu, 7 April 2010
Mata TaK Nak Pejam...Perut Lapar..
Dah pukul 12am lebih ni..mata ngantuk tp tak leh nak tdo cz perut berbunyi ckit ni..lapar..arini sekali jer makan nasi..tp ptg makan jugak cuma tak makan nasi jer..erm ingt boleh tahan tp lapar plak..masa ni mcm2 aku ingin nak makan..nak-nak makan mcD..huhu..nak mcChicken..sape boleh anta mcD malam2 mcm ni??perut aku teringin nak makn ni...

Erm hanya makan pisang je la sebagai pengikat perut utk sampai pg esok..huhu..erm kira ok la ni..erm apa lg nak tulis ni..jap lagi nak tdo la..haha...
Selasa, 6 April 2010
Musim PSM & Final
...Salam semua.....

Wah dgr je PSM dan Final da tahu da ianya refer pada sape..hehe..walaupun aku ni da lepas dan tidak lagi mengalami situasi tersebut tp aku tulis ni juz utk kekawan je..erm mungkin semua ngah berdebar kan nak menghadapi sume ni..tp percaya la yang korang boleh lakukan...erm waktu ni semua org akan terasa dirinya tak mampula, tak pandai la..tension..nak marah..bad mood..serba tak kena kan..i know what u feel in this situation but u have to know to control your emotion...bukanla aku nak bitau yg benda ni mudah..dan aku dulu pun mcm ni..tp bila kite dalam keadaan mcm ni kerja kite takkan selesai..so u must have a motivation..

ckap je pada diri yg kite ni boleh lakukan..why org len boleh buat??nape tidak kite??erm so jgn dipikirkan sgt apa yg tak boleh tu..betul tak..erm wah da jd cikgu kaunseling lak saya...tp betul..ini pengalaman aku sendiri..dan apa yg aku nak luahkan ni adalah dr hati aku sendiri..

so, kepada kawan-kawan jgn mudah give up..kalo kite tak tau kite kena la bertanya pada yang lebih tahu..n belaja..

setinggi mana gunung yg kite ingin tawan namun sedikit pun tiada usaha utk sampai ke puncak maka sia-sia saje keinginan kite itu..

buat yang terbaik yer kekwan..hehe..


Selasa, 30 Mac 2010
Secret Recipe + McD
Banyak sungguh aku makan malam ni..tempatnya boleh tahan lak tu..hehe..tp teringin nak makan kek kat secret recipe tu yang pergi tu..kalo tak pegi bila lagi la nak pegi..hehe..(walaupun aku akan ngadu kat azrul yang aku nak mkan kek tu)..so da alang-alang sya ajak makan aku pun ikut je la..aku, nur, ude n sya pun menuju ke bp..sampai je kat secret recipe tu terus order..pk punye pk aku ingat nak makan american brownies..tp mcm takde..tukar selera..makan brownies walnut..nur plak makan vienna brownies..sya carrot slice and ude plak durian cheese kalo tak silap aku..hehe.

sambil makan tu sempat lagi bincang ngan ude pasal nak bagi hadiah kat nur...punye la rancang..nak bg masa kat mcD la..masa lepas sya present PSM la..sekali bg terus malam ni..hehe..dengan alasan sya nak ambik brg tertinggal dlm kete..sya sorok hadiah tu..n dengan rasminya kitorg bg hadiah tu kat nur..punye terperanjat katak nur..hehe..nur..happy becoming birthday..kitorg wish awal mana la tahu kot tak sempat cz masing-masing da sibuk da masa tu n sy pun mungkin da balik nogori da..

erm hadiah ape erk nur dapat??erm selama ni dia asyik bosan je bila naik bus or train..so this present is very nice to her..n will make her enjoy in journey...upenye mp3..selama ni dia asyik beli mp3 utk adik dia je..hehe..tp tu la perngorbanan seorang kakak kan..very nice..kalo aku jadi adik dia nak nyer aku mtk mcm2..hehe..erm kitorg da pesan mp3 tu da tak leh bg sape-sape da..juz guna utk dia je..cz it very special present from us..

pas selesai semua nye kitorg bergerak lak ke mcD...wah..mesti korang pk kitorang ni makan besar..mcm banyak je duit kan..kitorg ni jenis tak kisah pasal makan..asal rasa nak makan je..tak yah tahan2..hehe..tp kena berpada-pada jugak..so destinasi seterusnya ke McD tp drive thru je cz nak cepat tp lmbat jugak cz ayam nur pesan siap dlam 15 minit lagi..tunggu je la..smbil tu makan french fries...dapt sume order kitorang balik la..hehehe..erm dlam kete dok cite mcm2..biasala itu mmg tabiat kami dlm kete..hehe..nak sampai umah tu mcm2 cite kitorng story..


wah..i'm so happy with my frens...n i hope we always in happiness...

to nur...wat psm tu sampai siap nanti tak payah nak pk pape lagi..bleh tumpu utk stdy n utk achieve a 3.00 and above..utk grad nanti..

to ude..sama la cz korang mmg akan menduduki benda yg sama...ude ni skrg pakar sakit kambing..hehe..erm sistem tu buat cepat2..nnti senang kalo pape boleh nak edit balik..report plak boleh buat slow2 da ni...

to sya..gudluck sya utk presentation nnti..erm buat betul2..ini peluang kedua sya n gunakan sebaik mungkin..takleh nak g jejalan da..yela sya je yg pndai drive..tambah plak sya bz..hehe...tp pape pun wat elok2 yer..


..............jgn lupa besday sy nnti sy nak hadiah yg special gak....hahaha..jgn lupa plak bg hadiah.maklum la kite masing-masing da bw haluan masing-masing.....nite sume..
Khamis, 25 Mac 2010
Pape Jela...
...Salam Semua...


Agak lama aku tak menulis kat blog aku ni..sibuk la katakan jadi suri rumah n babysitter ni.Macam-macam benda nak kena buat sampai nak ngadap laptop pun kena pikir dulu.Malam nak on pun kejap je pastu mata mula la nak tutup.


Dok kat umah ni best tp kadang-kadang datang bosan yang amat sangat..rasa macam nak kuar umah je g jejalan..tp masalahnye kalo aku jejalan pun kat halaman umah je..nak g jauh-jauh tak dapat.hahaha...mana tak nyer motor n kete ni mana la den tahu.

Tiba petang je aku suka cz wawa da balik dari rumah pengasuh dia..hehehe...boleh la aku kaco dia.wawa ni so cute..kalo aku penat tgk muka dia penat tu terus hilang..nak tgk tak gambar dia???




Masa nak g makan piza...muka sedih je cz kaco dia tdo..

Masa ni lak aku tgk tv dia lak dok tgk aku

Lepas main ngan wawa kena lak bw dia kuar umah utk dia nak jejalan kat luar..rindu sama kamo..nnti mokna balik yer..

...I Love You All...


Isnin, 15 Mac 2010
Kenangan
Malam ni tergerak tangan dan hati aku untuk meng 'update' blog aku yang da lama tak disentuh ni.Entah malam ni aku tetibe je terkenangkan kat arwah mak aku.dan tidak boleh dinafikan bahawa setiap hari isnin hingga rabu ingatan aku terhadap arwah amatlah kuat sehinggakan aku tak dapat nak memikirkan hal-hal lain.sape tak rindu pada orang yang betul-betul kite syang dan sekarng dia tiada di depan mata kita.hati aku lagi tersentuh setelah aku menonton satu cerita pendek yang diiklankan kat TV 3 tu..yang PTPTN buat tu..cerita seorang mak inginkan anaknya berjaya.maknya pula sudah bersiap sedia dengan wang simpanan utk pembelajaran anaknya. aku teringat segala pengorbanan yang pernah mak buat utk aku..mmg betul kite tidak akan dpt membalasnye.hanya doa je yang dapat kuberikan untuk arwah..
Isnin, 1 Mac 2010
Berita Yang Mengejutkan
Pagi tadi ayah tepon aku...ingatkan nak bercerita ape..rupe rupenya nak bitau aku yang dia kemalangan semalam..terkejut n tak tau nak ckp ape da..ayah cite yang dia jatuh motor dan tergolek sebanyak 3 kali.Serius aku dengar.Rasa mcm nak g tgk terus je..ayah ckp dia tkde luka luka n berdarah, cuma badan dia sakit coz jatuh terpelanting n tergolek dari motor..mak tiri aku je parah..tangan dia patah..tulangnya dikatakan remuk. mcm mana diorg nak cari makan pasni ni..aku sedih sgt ni..hidup diorg bergantung pada menoreh getah jer..ayah plak tak pandai moto.So dia nak ke kebun tu jauh sgt n terpaksa jalan kaki.aku tahu memang kebun tu jauh cz aku selalu tolong diorang kutip getah sekerap masa duduk bersama 3 tahun lepas.cian sgt...pasni ayah nak g mcm mana erk??

Harap sumenyer ok...br je bg ayah cuba susu alpha lipid..bru je ada perkembangan tp kena plak accident..tp aku masih syorkan ayah minum n mak tiri aku pun sama...susu ni bagus untuk pemulihan tisu tisu yang da koyak n luka.hope ayah ok..riso la kalo org tua jatuh ni..ayah, ana sentiasa doakan ayah..baru je cuti aritu tgk ayah sehat walafiat..Ya ALLAH pulihkan ayah yer...
Ahad, 7 Februari 2010
Esok Balik Kelantan
Rasanya dah lama aku tak balik kelantan.huhu..mcm bukan kampung aku plak kelantan tu..tp kepada sesiapa yang tahu kisahnya saje yang paham why aku ni jarang sangat balik kelantan. Dalam idup ni biasala ada dugaan, pahit manis, pertengkaran, pergaduhan.mcm-mcm la..yang sebenarnya kite sendiri tidak ingin untuk membenarkan semua ini berlaku..malah kita sendiri tidak akan mampu untuk menolaknya.


Barang, baju n semua la tak packing lagi ni..tgu la esok kot..hehe.naik kete api malam.sempat kot nak berkemas pagi esok.Barang yang kak ipar pesan da beli da..tgl lagi yang anak sedara aku pesan belum lagi..tgkla ptg ni kalo aku kuar aku beli..kalo tak..len kali jela..hahaha..

Esok aku akan balik bersama kawan aku Nur..kalo naik kete api tak mungkin aku naik sorg-sorg..kalo naik bus lain la..da biasa..Doakan aku yer kekwan moga selamat sampai di Kelantan..hehe..Aku rasa itu jela kot yang nak dicoretkan kat blog ni..panjang-panjang pun boring gak..ok la taa daa..
Jumaat, 5 Februari 2010
Ceritera Kehidupan

Malam yang sunyi n agak panas jugak la...aku bosan..so aku belek2 beberapa blog n web yang ada kate-kate semangat ni..erm boleh jd panduan utk kite jugak..hayati la kata-kata ni yer.mana la tahu kite boleh bangkit semula dari kekalahan n sedar dari kesilapan kite.



  • Berusahalah, jangan berpuas hati sehingga yang baik menjadi lebih baik dan yang lebih baik menjadi paling baik. (Larry Bielat)
  • Manusia cemerlang fokus kepada kerja penting walaupun tidak seronok. Sementara manusia lemah fokus kepada kerja seronok walaupun tidak penting. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Kejayaan bergantung kepada apa yang anda lakukan dengan diri anda. (Ron Jenson)
  • Kegagalan bukan muktamad. Kita gagal kerana terlalu cepat mengaku kalah dan mudah putus asa. (Lewis Timberlane)
  • Tidak ada kemajuan tanpa perubahan. Mereka yang tidak boleh mengubah pemikiran tidak boleh mengubah apa-apa. (George Bernard Shaw)
  • Musuh utama kecemerlangan bukanlah kekurangan fizikal, sosial atau ekonomi tetapi mental. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Saya tidak kalah apabila saya berada di bawah. Saya hanya kalah sekiranya saya tidak bangun semula dari bawah. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Buatlah apa yang anda mampu buat, dengan apa yang anda ada dan di mana sahaja anda berada kerana tiada alasan di dalam kamus pemburu kejayaan. (Henry Truman)
  • Secara semulajadi semua manusia itu sama, tetapi ilmu menjadikan mereka cukup berbeza. (Bidalan Cina)
  • Rancanglah masa depan anda kerana di situlah anda akan menghabiskan hidup anda. (Dr. Shukri Abdullah)
  • RAJIN itu adalah punca segala kejayaan dan MALAS pula punca segala kegagalan. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Rahsia kejayaan cuma ada dua perkataan, TRY (cuba lagi) HARDER (lebih kuat). (J.P Ghetty – Billionaire)
  • Memulakan sesuatu itu adalah hebat tetapi menyelesikannya adalah lebih hebat! (H.W Longfellow)
  • Kebanyakan orang gagal bukan kerana bodoh tetapi mereka gagal kerana melakukan kerja bodoh. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Manusia yang berakal ialah manusia yang suka menerima dan meminta nasihat. (Saidina Umar Al-Khattab)
  • Kemahuan adalah umpama orang buta yang perkasa mendukung orang lumpuh yang dapat melihat. (Arthur Schopenauer)
  • Kesusahan yang dialami kerana berusaha untuk berjaya hanya sekejap sahaja kemudian akan senang seumur hidup. (Ibnu Yusuf)
  • Tidak ada manusia yang dengan sendirinya menjadi cerdik. (Dr. Shukri Abdullah)
Khamis, 4 Februari 2010
two is better than one
video
Hari Khamis Yang Panas..
Hari ini hari khamis...panasnyer cuaca hari ini..dari awal pagi td da rasa bahangnyer...bangun tdo je terus ke bilik air cz panas sgt...huhu..pagi td plak hanya breakfast dengan susu alpha lipid je..kenyang sampai pkul 2 ptg..mulanya nak masak entah tiba-tiba jd malas..bukan aku yg masak la..nur yg pandai masak aku ni juz utk tlg2 je..hahaha...Dari pagi ada je benda tak kena..sampai la petang ni..huhu..

Bangun tdo dok marahkan nyamuk..nyamuk tu banyak sgt mlm td sampai nak tdo pun takleh..pg td jugak ude g beli ubat nyamuk..hehe..kenala nyamuk-nyamuk malam ni...hehe...erm pastu buka laptop n ngadap laptop sampai la tgh hari..erm kalo da ngadap benda ni kerja lain da jadi slow da..

Buka fb, tgk barn buddy dulu..petani yang berjaya..hehe..arini beli lagi tanah..haha(sape2 yang tak men barn buddy ni tak paham maksud pe ni) hehe..pastu aku buka komen-komen kat fb aku..huhu..sedih lak ngan satu statement ni..tp aku biarkan jela..cz aku tahu kalo aku ikut sama join komen tu aku pun sama je ngan org tu..jd ignore je cz tiada langsung kaitan dengan kehidupan aku...haha...

Aku buka email aku..wah iklan kerja kosong banyak giler...ada satu ni pasal graduate training oleh cyberjaya...aku pun bc la detail dia.erm nampak mcm berminat tp tak anta lagi resume.pas pegi mengisi ruangan kosong di perut aku di KFC Parit Raja..aku pulang dan terus mengadap laptop..tanpa ragu lagi aku send my resume ke Cyberjaya.

Selepas sejam, pihak cyberjaya call..dia sebut namaku tak betul...hehe..yela nama aku tu susah ckit nak bc kalo org first time tgk...so dia interview aku terus melalui tepon..dia ckp aku berpeluang n mengahadiri program tu..tp kena attend 1 lagi interview..pada esok hari plak tu..erm da tak tau nak pk apa da..pastu dia bg chance lg pada hari Khamis tak silap aku..masalah jugk cz aku balik kelantan..bila mtk ngan dia pas raya cina dia ckp long time to wait for you..hahaha..but she told that she will call me later..yang aku suka dia ckp aku ada peluang...hehe..

ni da third interview da ni..mcm mana erk kekwn...adakah dia akan bg peluang kat aku lg???
Rabu, 3 Februari 2010
~~~Kerja Oh Kerja~~~
Sudah 2 bulan aku dok saje je kat dunia ni..hahaha...dari abih praktikal sampai sekrg dok habiskan duit jer..huhu..ptptn masuk plak tu...adus..pe lagi aku habiskan la..tak pun memang aku kena bayar gak pasni..huhuhu...cz tu dalam fikiran aku skrg aku pk keje jer..tp tak tau keje mcm mana yg aku nak..

Bila tgk semua orang berjaya tak salah kalo aku idamkan sama tp mungkin masa aku berjaya tak sama masa dengan mereka yg da berjaya..so aku kena perbetulkan pe yg tak betul lagi dalam idup aku terutama ilmu ni..ilmu adalah benda yang penting untuk mencapai sesuatu dalam idup..orang kurang cerdik(nak kata bodoh tp kan kasar lak) pun ada ilmu diorg sendiri kan..erm da banyak interview dapat pe entah tak kena ngan aku ni asyik susah je tak nak pergi..

Kawan seperjuangan semua da keje da. Tinggal aku n beberapa org jer..ada yang da ada biznes mcm en mizi kita tu..hehe..gudluck mizi..i will follow you but i need to get a job..sekurang2nya aku dpt perkembangkan aku punye ilmu ni..penat menuntut di universiti selama hampir 6 tahun..

Doakan aku yer kekawan agar aku dapat keje..jgn ckp aku tak apply kat mane-mane..aku asal ada keje kosong je aku apply. Org ckp tahun 2010 ni banyak keje kosong..hehe..harap-harap terkena la dengan rezeki aku kot..

Nak ckp apa lagi erk...erm oh yerr...idaman aku sebenarnya aku nak berani dapatkan lesen kete la..duit da simpan utk wat lesen tp masih lagi takut la..mcm mana nk buang rasa takut ni erk..hehe..harap-harap aku boleh drive kete suatu hari nanti dan abg aku plak mesti best cz diorg tak payah ambik aku kat stesen bus da..hehe..abg2 yang aku syg...ok la nanti aku postkan entry lain plak..ta da...
Rabu, 6 Januari 2010
Salam Permulaan.....First Word....
Salam sume...huh...tak sangka dapat buat blog ni..da lama da nak buat tp mcm teragak-agk je nak buat..hehe

Untuk sume kwn2, nice to meet you all bloggers..hehe...

ni je nak bitau...nanti singgah2 la yer at my blog...

daa... daa..

Followers

Dikuasakan oleh Blogger.

About this blog

Kadang kala aku ketawa...kadang kala menitiskan air mata..kadang-kadang aku suka mendiamkan diri...

About Me

Foto Saya
~Hati ke Hati LyNieS~
Manusia biasa yang sering melakukan kesalahan. Mudah terasa tapi sentiasa happy...
Lihat profil lengkap saya

Popular Posts