Ahad, 7 Februari 2010
Esok Balik Kelantan
Rasanya dah lama aku tak balik kelantan.huhu..mcm bukan kampung aku plak kelantan tu..tp kepada sesiapa yang tahu kisahnya saje yang paham why aku ni jarang sangat balik kelantan. Dalam idup ni biasala ada dugaan, pahit manis, pertengkaran, pergaduhan.mcm-mcm la..yang sebenarnya kite sendiri tidak ingin untuk membenarkan semua ini berlaku..malah kita sendiri tidak akan mampu untuk menolaknya.


Barang, baju n semua la tak packing lagi ni..tgu la esok kot..hehe.naik kete api malam.sempat kot nak berkemas pagi esok.Barang yang kak ipar pesan da beli da..tgl lagi yang anak sedara aku pesan belum lagi..tgkla ptg ni kalo aku kuar aku beli..kalo tak..len kali jela..hahaha..

Esok aku akan balik bersama kawan aku Nur..kalo naik kete api tak mungkin aku naik sorg-sorg..kalo naik bus lain la..da biasa..Doakan aku yer kekwan moga selamat sampai di Kelantan..hehe..Aku rasa itu jela kot yang nak dicoretkan kat blog ni..panjang-panjang pun boring gak..ok la taa daa..
Jumaat, 5 Februari 2010
Ceritera Kehidupan

Malam yang sunyi n agak panas jugak la...aku bosan..so aku belek2 beberapa blog n web yang ada kate-kate semangat ni..erm boleh jd panduan utk kite jugak..hayati la kata-kata ni yer.mana la tahu kite boleh bangkit semula dari kekalahan n sedar dari kesilapan kite.



  • Berusahalah, jangan berpuas hati sehingga yang baik menjadi lebih baik dan yang lebih baik menjadi paling baik. (Larry Bielat)
  • Manusia cemerlang fokus kepada kerja penting walaupun tidak seronok. Sementara manusia lemah fokus kepada kerja seronok walaupun tidak penting. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Kejayaan bergantung kepada apa yang anda lakukan dengan diri anda. (Ron Jenson)
  • Kegagalan bukan muktamad. Kita gagal kerana terlalu cepat mengaku kalah dan mudah putus asa. (Lewis Timberlane)
  • Tidak ada kemajuan tanpa perubahan. Mereka yang tidak boleh mengubah pemikiran tidak boleh mengubah apa-apa. (George Bernard Shaw)
  • Musuh utama kecemerlangan bukanlah kekurangan fizikal, sosial atau ekonomi tetapi mental. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Saya tidak kalah apabila saya berada di bawah. Saya hanya kalah sekiranya saya tidak bangun semula dari bawah. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Buatlah apa yang anda mampu buat, dengan apa yang anda ada dan di mana sahaja anda berada kerana tiada alasan di dalam kamus pemburu kejayaan. (Henry Truman)
  • Secara semulajadi semua manusia itu sama, tetapi ilmu menjadikan mereka cukup berbeza. (Bidalan Cina)
  • Rancanglah masa depan anda kerana di situlah anda akan menghabiskan hidup anda. (Dr. Shukri Abdullah)
  • RAJIN itu adalah punca segala kejayaan dan MALAS pula punca segala kegagalan. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Rahsia kejayaan cuma ada dua perkataan, TRY (cuba lagi) HARDER (lebih kuat). (J.P Ghetty – Billionaire)
  • Memulakan sesuatu itu adalah hebat tetapi menyelesikannya adalah lebih hebat! (H.W Longfellow)
  • Kebanyakan orang gagal bukan kerana bodoh tetapi mereka gagal kerana melakukan kerja bodoh. (Dr. Shukri Abdullah)
  • Manusia yang berakal ialah manusia yang suka menerima dan meminta nasihat. (Saidina Umar Al-Khattab)
  • Kemahuan adalah umpama orang buta yang perkasa mendukung orang lumpuh yang dapat melihat. (Arthur Schopenauer)
  • Kesusahan yang dialami kerana berusaha untuk berjaya hanya sekejap sahaja kemudian akan senang seumur hidup. (Ibnu Yusuf)
  • Tidak ada manusia yang dengan sendirinya menjadi cerdik. (Dr. Shukri Abdullah)
Khamis, 4 Februari 2010
two is better than one
video
Hari Khamis Yang Panas..
Hari ini hari khamis...panasnyer cuaca hari ini..dari awal pagi td da rasa bahangnyer...bangun tdo je terus ke bilik air cz panas sgt...huhu..pagi td plak hanya breakfast dengan susu alpha lipid je..kenyang sampai pkul 2 ptg..mulanya nak masak entah tiba-tiba jd malas..bukan aku yg masak la..nur yg pandai masak aku ni juz utk tlg2 je..hahaha...Dari pagi ada je benda tak kena..sampai la petang ni..huhu..

Bangun tdo dok marahkan nyamuk..nyamuk tu banyak sgt mlm td sampai nak tdo pun takleh..pg td jugak ude g beli ubat nyamuk..hehe..kenala nyamuk-nyamuk malam ni...hehe...erm pastu buka laptop n ngadap laptop sampai la tgh hari..erm kalo da ngadap benda ni kerja lain da jadi slow da..

Buka fb, tgk barn buddy dulu..petani yang berjaya..hehe..arini beli lagi tanah..haha(sape2 yang tak men barn buddy ni tak paham maksud pe ni) hehe..pastu aku buka komen-komen kat fb aku..huhu..sedih lak ngan satu statement ni..tp aku biarkan jela..cz aku tahu kalo aku ikut sama join komen tu aku pun sama je ngan org tu..jd ignore je cz tiada langsung kaitan dengan kehidupan aku...haha...

Aku buka email aku..wah iklan kerja kosong banyak giler...ada satu ni pasal graduate training oleh cyberjaya...aku pun bc la detail dia.erm nampak mcm berminat tp tak anta lagi resume.pas pegi mengisi ruangan kosong di perut aku di KFC Parit Raja..aku pulang dan terus mengadap laptop..tanpa ragu lagi aku send my resume ke Cyberjaya.

Selepas sejam, pihak cyberjaya call..dia sebut namaku tak betul...hehe..yela nama aku tu susah ckit nak bc kalo org first time tgk...so dia interview aku terus melalui tepon..dia ckp aku berpeluang n mengahadiri program tu..tp kena attend 1 lagi interview..pada esok hari plak tu..erm da tak tau nak pk apa da..pastu dia bg chance lg pada hari Khamis tak silap aku..masalah jugk cz aku balik kelantan..bila mtk ngan dia pas raya cina dia ckp long time to wait for you..hahaha..but she told that she will call me later..yang aku suka dia ckp aku ada peluang...hehe..

ni da third interview da ni..mcm mana erk kekwn...adakah dia akan bg peluang kat aku lg???
Rabu, 3 Februari 2010
~~~Kerja Oh Kerja~~~
Sudah 2 bulan aku dok saje je kat dunia ni..hahaha...dari abih praktikal sampai sekrg dok habiskan duit jer..huhu..ptptn masuk plak tu...adus..pe lagi aku habiskan la..tak pun memang aku kena bayar gak pasni..huhuhu...cz tu dalam fikiran aku skrg aku pk keje jer..tp tak tau keje mcm mana yg aku nak..

Bila tgk semua orang berjaya tak salah kalo aku idamkan sama tp mungkin masa aku berjaya tak sama masa dengan mereka yg da berjaya..so aku kena perbetulkan pe yg tak betul lagi dalam idup aku terutama ilmu ni..ilmu adalah benda yang penting untuk mencapai sesuatu dalam idup..orang kurang cerdik(nak kata bodoh tp kan kasar lak) pun ada ilmu diorg sendiri kan..erm da banyak interview dapat pe entah tak kena ngan aku ni asyik susah je tak nak pergi..

Kawan seperjuangan semua da keje da. Tinggal aku n beberapa org jer..ada yang da ada biznes mcm en mizi kita tu..hehe..gudluck mizi..i will follow you but i need to get a job..sekurang2nya aku dpt perkembangkan aku punye ilmu ni..penat menuntut di universiti selama hampir 6 tahun..

Doakan aku yer kekawan agar aku dapat keje..jgn ckp aku tak apply kat mane-mane..aku asal ada keje kosong je aku apply. Org ckp tahun 2010 ni banyak keje kosong..hehe..harap-harap terkena la dengan rezeki aku kot..

Nak ckp apa lagi erk...erm oh yerr...idaman aku sebenarnya aku nak berani dapatkan lesen kete la..duit da simpan utk wat lesen tp masih lagi takut la..mcm mana nk buang rasa takut ni erk..hehe..harap-harap aku boleh drive kete suatu hari nanti dan abg aku plak mesti best cz diorg tak payah ambik aku kat stesen bus da..hehe..abg2 yang aku syg...ok la nanti aku postkan entry lain plak..ta da...

Followers

Dikuasakan oleh Blogger.

About this blog

Kadang kala aku ketawa...kadang kala menitiskan air mata..kadang-kadang aku suka mendiamkan diri...

About Me

Foto Saya
~Hati ke Hati LyNieS~
Manusia biasa yang sering melakukan kesalahan. Mudah terasa tapi sentiasa happy...
Lihat profil lengkap saya

Popular Posts